marți, 14 octombrie 2008

Şi ţăranii au colegii... nu?

Încă o schimbare de ordin politic bate la uşa noastră anul acesta. Ar fi cea de-a doua, după alegerile locale care s-au încheiat nu demult. Cine va susţine pe cine în perioada pre-electorală, care vor fi strategiile şi alianţele partidelor la nivel local, cum vor fi motivaţi să voteze fiecare din cei aproximativ 170.000 de cetăţeni reprezentaţi ce către un senator în Parlamentul României sau cei circa 79.000 de alegători susţinuţi de către un deputat, toate acestea ne vor fi dezvăluite în lunile următoare.

Cert este faptul că, de data aceasta, politicianul va trebui să „coboare” în stradă. Chiar dacă oratoria în mulţime nu mai este la modă ca în perioada Greciei Antice sau ca în anii '90-'98, politicienii au îndeajuns de multe motive să-şi expună strategiile într-un mod cât mai coerent posibil.

Acest demers va fi susţinut cu un deosebit interes şi de publicaţia noastră, „Rodul Pământului”. În perioada următoare, acest ziar va aloca spaţii largi acelora care - indiferent de apartenenţă politică – vor fi dornici să-şi convingă proprii alegători că ei sunt cei mai buni, şi că le vor fi sprijin în decursul celor patru ani de mandat, mai presus de orice alt interes politic sau privat.

În aceeaşi ordine de idei, din observaţiile mele de gazetar, în ultimii ani, politicienii tind să-şi orienteze din ce în ce mai mult atenţia către alegătorii din mediul rural. De ce oare?

Răspunsul îl veţi găsi singuri, rememorând binecunoscutul fenomen „Ştefăneşti”, eveniment petrecut în vara acestui an, cu ocazia alegerilor locale. Acolo şi atunci, ţăranii au dovedit că pot fi pătimaşi când vine vorba de viitorul politic al urbei din care fac parte, făcând în unele zone ale ţării chiar „moarte de om”.

Tocmai de aceea, sunt sigur că politicienii vor juca pe cartea alegătorilor din mediul rural şi în perioada următoare. Perfect! Atât eu, cât şi colegii mei îi vom încuraja pe aceştia din urmă să-şi prezinte platforma politică în paginile ziarului nostru.

Şi ştiţi ceva? Şi ţăranii au colegii electorale! Ei vor fi mai conştiincioşi în ceea ce priveşte prezenţa la vot.

Aşadar, stimaţi candidaţi, „Rodul pământului” - OTV este cu ochii pe voi. Veţi promova examenul sau veţi fi primii din coadă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.