marți, 14 octombrie 2008

Cu bostanu' pe DN 1

Imaginează-ţi, dragă cititorule (oricine ai fi tu), că eşti la volanul unui autovehicul oarecare, undeva pe drumul către munte. Ţinând cont de faptul că singura şosea mai decentă spre Valea Prahovei este DN1, iată, să presupunem că rulezi pe acest drum naţional cu 80 km/h.

Dintr-o dată, de pe marginea şoselei, îţi sare în faţă o persoană de după o grămadă de pepeni. Zgomot de frâne, noroc că acul kilometrajului indica 80 km/h în scădere, în „extravilan” (sic!). Cobori grăbit din maşină, după ce, în prealabil, ai oprit autovehiculul pe dreapta şoselei şi ai pornit semnalul de avarie.

Nervos fiind, te îndrepţi către cel/cea care a traversat DN1-ul fără a se asigura absolut deloc. „Ai înnebunit domne?”... îi strigi inconştientului/inconştientei care a făcut o imprudenţă care era cât pe ce să-l/s-o coste viaţa.

„Pleacă bă de aici. Îmi dai tu să mănânc?”... primeşti o replică seacă. Rămas fără cuvinte, te îndrepţi către automobil şi pleci mai departe. Nu înainte însă de a te asigura ca nu vei omorî, la rândul tău, pe cei/cele care circulă regulamentar pe DN1, în încercarea ta disperată de a te înscrie, din nou, în trafic. Doar intri pe drumul naţional fără să te asiguri.

Faci „ţuşti” precum iepurele de după claia de pepeni. Realitate? Ficţiune? REALITATE dragă cititorule.

Acum mă voi adresa „restului lumii”... , astfel de situaţii se întâmplă aproape zilnic. DN1, 2, 3 ş.a.m.d. (şi nu numai) sunt împânzite de astfel de pieţari-kamikaze. Poate doar legendarii piloţi-sinucigaşi din Japonia interbelică mai aveau atât de mult curaj.

Dragi producători agricoli, chiar merită să vindeţi cei 50-100 de pepeni pentru care aţi trudit un an de zile unor criminali? Chiar nu puteţi face un efort să vă desfaceţi marfa în pieţele bucureştene sau din localităţile limitrofe domiciliului dvs.?

Nu sunt de ajuns sutele de victime care plătesc tribut în vieţi de om (personale şi nu numai), circulând haotic şi bezmetic pe drumurile ţării? Mai trebuie să-i ferim şi pe aceşti imbecili/imbecile?

Părerea mea este că ar trebui să-i boicotaţi pe intermediari. Să nu le mai vindeţi pe aproape nimic producţia de peste an, pentru ca, apoi, aceştia să facă averi de pe urma unor inconştienţi (ca şi mine, de altfel) care opresc să cumpere „trufandale” de pe marginea drumului.

Nu-i mai îmbogăţiţi pe cioclii care vă bat la poartă şi vă cumpără pepenii, merele, prunele, ardeiul, gogoşarii, brânza, ouăle pe nimic, pentru a face apoi legea prin pieţe şi la drumul mare.

Să lansăm campania – JOS INTERMEDIARII!
Văd că niciunul nu se îngrămădeşte...
„Pleacă bă de aici. Îmi dai tu să mănânc?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.