miercuri, 3 august 2011

Ambasada SUA avertizeaz​a din nou cu privire la escrocheri​ile legate de loteria vizelor

BULETIN INFORMATIV

Ambasada Statelor Unite ale Americii
Str. Tudor Arghezi 7-9 Bucureşti, România Tel: 40 21 – 200 - 3650 Fax: 40 21- 200 - 3723
29 iulie 2011

AMBASADA SUA AVERTIZEAZĂ DIN NOU
CU PRIVIRE LA ESCROCHERIILE LEGATE DE LOTERIA VIZELOR

Secţia Consulară a Ambasadei SUA a fost informată că mulţi cetăţeni români şi din alte părţi ale lumii au primit e-mailuri nesolicitate de la diverse adrese care includ „usa.com” (gov.usa.states@usa.com; states.gov.usa@usa.com; us.a.states@usa.com; us.state@usa.com; dv.states.gov@usa.com; states.us.gov@usa.com) ori „post.com” (usafis.com@post.com; usafis.orgn@post.com).

E-mailurile îi informează pe destinatari că, în urma unei selecţii aleatorii, au fost înregistraţi în programul Loteria Vizelor şi vor primi un permis de rezident permanent sau alte beneficii după achitarea unor sume de bani. Li se cere apoi să plătească o taxă de procesare cuprinsă între 400 şi 800 de dolari prin Western Union pe numele unui individ despre care se pretinde că lucrează la Ambasada SUA din Londra, la adresa Grosvenor Square, nr. 24. Acest anunţ, precum şi alte variante asemănătoare sunt escrocherii.

Sunteţi victima unei escrocherii şi dacă aţi primit un e-mail prin care sunteţi anunţaţi că cererea dumneavoastră de participare la programul Loteria Vizelor a fost acceptată şi, pentru continuarea procesării, vi se solicită să trimiteţi bani prin Western Union unei anumite persoane de la Ambasada SUA.

Guvernul SUA nu vă solicită să îi trimiteţi bani sau să trimiteţi bani vreunei ambasade a SUA prin poştă sau prin alte servicii precum Western Union! Nicio altă organizaţie sau companie privată nu este autorizată de către Departamentul de Stat să-i înştiinţeze pe cei care se înscriu în programul Loteria Vizelor că au fost selectaţi sau să îi informeze care sunt următorii paşi ce trebuie făcuţi în demersul de obţinere a vizei.

Centrul Consular din Kentucky al Departamentului de Stat (KCC) nu trimite e-mailuri sau scrisori de înştiinţare celor selectaţi în programul Loteria Vizelor. Cei care s-au înscris pentru ediţia DV-2012 a programului vor afla dacă au fost selectaţi, numai în momentul în care verifică statutul propriei înregistrări pe pagina de internet http://www.dvlottery.state.gov, până la data de 30 iunie 2012. Doar cei selectaţi vor primi instrucţiuni suplimentare, inclusiv informaţii despre taxele asociate imigrării în Statele Unite ale Americii.

Reţineţi, cei selectaţi aleatoriu NU sunt informaţi prin e-mail. Dacă primiţi un e-mail care vă informează că aţi fost selectat, NU plătiţi nicio sumă de bani şi vizitaţi pagina de internet www.dvlottery.state.gov pentru mai multe informaţii.

Un comentariu:

  1. Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
    Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
    Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
    1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
    2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
    3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
    Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe acesata pagina vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
    Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
    Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

    RăspundețiȘtergere

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.