luni, 15 noiembrie 2010

Exploziile solare din 6 şi 12 noiembrie confirmă studiile NASA - ne paşte un cataclism major

Unele dintre petele solare "prolifice" din punct de vedere al activităţii, denumite sugestiv de către specialiştii NASA "1121", respectiv "1123" au eliberat la doar şase zile distanţă, în spaţiul cosmic, o cantitate mare de raze X şi alte tipuri de radiaţii. Au fost două explozii importante, una în data de 06.11.2010, de clasă M5.4 şi altă în data de 12 noiembrie 2010, catalogată de către cercetători ca fiind una de clasă C4 (pentru documentare, consultaţi raportul NASA: http://ionelvaduva.blogspot.com/2010/09/zicala-aceasta-era-mereu-pe-buzele-mele.html)

Pas cu pas ne "arde" Soarele
La începutul lunii noiembrie, explozia de clasă M5.4 a trimis în spaţiu o cantitate de radiaţii îndeajuns de mare încât să creeze un val ionizant la nivelul înalt al atmosferei terestre, eveniment care a distrubat banda radio de undă scurtă. Cu toate acestea, norul plasmatic care a însoţit o astfel de explozie, nu a fost unul de magnitudine mare, ceea ce nu a dus la crearea unor aurore boreale de dimensiuni mari.





Aceasta a fost cea de-a treia explozie solară de clasă M, de la debutul actualei perioade de activitate solară intensă. Cu toate acestea, niciuna dintre ultimele explozii nu au avut ca direcţie Terra. "Lucrul acesta se va schimba în perioada următoare când, o dată cu rotaţia Soarelui, şi alte pete active ale Soarelui vor fi avea ca direcţie Pământul", a declarat Dr. Tony Phillips, specialist al Centrului de Zboruri Spaţiale Goddard al NASA.

1123 recidivează

Afirmaţia lui Tony Philips s-a adeverit pe 12 noiembrie.O explozie de clasă M4 a luat la ţintă Terra. Sursa - pata solară "1123". Efectele sunt deja observabile, inclusiv în România. Durerile de cap inexplicabile, disturbarea comunicaţiilor şi alte efecte de clasă medie, inerente unui astfel de eveniment, sunt deja simţite pe întreg mapamondul.




Un comentariu:

  1. si eu am de vreo 4 zile dureri inexpicabile de cap .care nu trec dupa nici un medicamnet din cate am incercat.am senzatia ca imi strange cineva capu in menghina.e oribil.am si tensiunea mica tot de atunci.

    RăspundețiȘtergere

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.