joi, 7 octombrie 2010

Cuvântul zilei: NESIMŢIRE!

CONTINUITATE. Astăzi am fost revoltat şi scârbit de trei lucruri, în principal. Toate trei nu au, cel puţin aparent, nicio legătură. Veţi vedea însă că nu este aşa.
Controlorul RATB, tovarăş cu contravenienţii
Pe linia 16 şi 36 se perindă, mai mereu, aceeaşi echipă de controlori. Nu este nimic în neregulă cu această imagine. Cum este şi normal, pentru a utiliza serviciile de transport în comun, trebuie să plăteşti. Problema este însă alta (şi nu este un caz unic). Cei doi papiţoi îi controlează pe toţi, utilizează un ton al vocii ridicat, sunt adeseori intruzivi, însă sunt deosebit de prietenoşi cu unii călători... să le spunem de altă etnie. Am numărat astăzi, cel puţin patru-cinci de astfel de "prieteni" a întâlnit perechea de controlori buclucaşă. Au discutat cât de mult fier este într-un şantier în lucru, de alte cunoştinţe comune etc. A fost o zi când, acelaşi destoinic apărător al legii RATB a lăsat o şatră fără a o controla, iar pe o tânără îmbrăcată modest, care venea de la serviciu, pur şi simplu a agresat-o  verbal şi i-a băgat aproape forţat mâna în poşetă după acte.Cazul 1.
A-nceput de ieri să cadă câte-o ploaie la Metrou. Încă n-a stat.
Mai marii diriguitori ai Metrorex au decis, recent, să mărescă tariful pe călătoria cu Metroul, nejustificat. Pe lângă faptul că în afara garniturilor Bombardier, achiziţionate cu bani fooooarte mulţi, cu probleme de supraîncălzire la sistemele de frânare-saboţi, cu aerisire mai proastă decât vechile "trenuri galbene" şi păzite de Gigei care sunt duri în faţa mucoşilor şi căţeluşi în faţa "băeţaşilor", Domne, plouă în staţii. Pipera este un fel de Niagara dimineaţa-pe-răcoare-când-plouă-şi-nu-este-soare. Frateeee... parcă eşti în liftul Salinei din Slănic. Al doilea caz.
Fomiştii de la sectorul 1
Mai nou, pe Calea Floreasca 169, este staţionată o maşină cu însemnele Primăriei Sectorului 1, cu GIROFAR, şi nr. de înmatriculare B-22-PLL. Ce fac cei doi salariaţi ai Primăriei? Stau la japcă şi transmit "hoţilor-cu-legea-n-mână" de la firma de ridicări autovehicule ce maşini au mai parcat în disperare de cauză pe te miri pe unde. Stau, consumă carburantul plătitorilor de taxe, fotografiază şi apoi comandă ridicarea maşinilor, ca nişte veritabili spioni. Băi oameni buni, intersecţia de la Calea Floreasca 169, de când cu "minunata" lucrare din zonă, este un infern. Toţi oamenii care lucrează în cele câteva clădiri imense de birouri, unde ar trebui să parcheze maşinile? La Metrou cumva? Ar fi o idee. Ar fi spălate automat de apa provenită din infiltraţii şi şterse de călătorii care fac slalom printre băltoace şi niagare. Sau, mai bine, să le urcăm în tramvai şi să dăm o şpagă la controlor. Le-ar duce acasă, le-ar lăsa în faţa blocului şi, pentru un cocar în plus, REATEBISTUL ţi-ar aduce cheia chiar şi la birou. Ţi-ar deveni şi un bun prieten. Aţi vorbi de fier-beton, bere, neveste etc. Mamă şi ce bine este să ai un pretenar controlor la RATB...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.