marți, 27 aprilie 2010

Şi poliţiştii vor business, nu?

Nu-mi permit să comentez rândurile de mai jos. Le-am citit, le-am recitit şi... atât. Ce părere aveţi de cele solicitate de către Sindicatul Pro Lex? Aştept comentariile voastre pe mail, vizavi de cele ce urmează:

1.Poliţiştii au dreptul să desfăşoare activităţi în sectorul privat

Contrar susţinerii Ministerului Administraţiei şi Internelor cum că poliţiştilor nu le este aplicabil regimul incompatibilităţilor stabilite în Legea nr. 161/2003, la solicitarea Sindicatului “Pro Lex”, Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că poliţiştii au dreptul să desfăşoare activităţi în sectorul privat care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit Fişei Postului.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, în calitate de organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul M.A.I., a solicitat instituţiei să se conformeze prevederilor Legii nr. 161/2003, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 330/2009 şi să elaboreze un ordin în care să stabilească, în concret, pe specialităţi profesionale, incompatibilităţile specifice.

Notă: Conform articolului 96 din Legea 330/2009: “Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităti în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar- artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.