joi, 29 aprilie 2010

Bolnavă din dragoste de tată

Tatăl ei a plecat în Iugoslavia şi nu s-a mai întors. După cinci luni de muncă, un infarct l-a ucis. De supărare şi dor, Amalia a făcut o tumoră la cap ce i-a mâncat din trup, i-a stâlcit membrele, i-a perforat sufletul. Vina ei? Şi-a iubit prea mult tatăl!
Coşmarul fetiţei de la Întorsura Buzăului a început în urmă cu nouă ani. „Soţul meu a plecat în Iugoslavia în 2001, înainte de Paşte. A murit în septembrie, în acelaşi an. Ama l-a iubit enorm. După un an de la moartea lui, a dat semne că ceva nu este în regulă: vomita mereu şi nu putea să-şi îndrepte gâtul. Într-o noapte a luat-o o durere de cap atât de puternică încât a fost nevoie să fie dusă la Urgenţă. A fost internată şi s-a descoperit că are o tumoră gigant pe creier. Au urmat clipe de coşmar." (Aurelia Gabor, mama Amaliei)
Amalia a fost dusă la Bucureşti şi operată la spitalul Bagdasar. După 8 luni de zile, tumora a recidivat. Fetiţa a fost operată din nou, dar a rămas cu multiple sechele. „Avea 8 ani. Medicii spun că tumora e din naştere şi s-a declanşat la un şoc. A fost o tumoră foarte agresivă, a crescut până pe coloană. Nu i s-au dat prea multe şanse de viaţă, dar operaţia era singura posibilă salvare. Nu am avut de ales." După operaţie, Amalia a făcut parkinson, diabet insipid, hipotiroidie. Face tratament pentru creştere, pentru că glanda ei hipofiză nu-şi face bine treaba. Membrele de pe partea stângă îi sunt paralizate. Zilnic, ia în jur de 11 pastile. Dar Amalia are un noian de vise şi nicio medie sub nouă. Şi-ar dori să devină cadru medical...
Tratamentul şi şedinţele de recuperare ale Amaliei costă lunar 500 de lei, iar venitul mamei sale, de asistent personal, este de 580 de lei. „E foarte greu, nu dorm nopţi întregi. Abia ne ducem traiul, de pe o zi pe alta. Îmi vine să urlu că nu pot să fac mai mult pentru ea. Sufăr enorm din cauza asta."

Toţi cei care vor să o ajute pe Amalia să aibă o adolescenţă normală, sunt rugaţi să doneze cât de puţin în contul:
RO48BRDE150SVO7650041500

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.