marți, 13 aprilie 2010

Apel pentru eliberarea jurnalistului Ernest Vardanean

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind condamnă arestarea jurnalistului Ernest Vardanean de către regimul separatist de la Tiraspol. Jurnalistul publicaţiei Novii Region a fost arestat în data de 7 aprilie a.c., percheziţionat ore în şir la domiciliu, fiind învinuit de înaltă trădare! De asemenea, în data de 10 aprilie a.c., arestul preventiv a fost prelungit cu două luni.
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind susţine demersurile membrului său afiliat, Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova, şi consideră că astfel de practici ale epocii staliniste reprezintă un atentat la drepturile omului, la libertatea de exprimare, la principiile democraţiei. Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind solicită autorităţilor transnistrene eliberarea imediată şi necondiţionată a lui Ernest Vardanean deoarece jurnalistul şi-a facut doar datoria de a informa corect opinia publică.
În calitate de membru afiliat la Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, FRJ MediaSind solicită sprijinul colegilor din breaslă să susţină demersurile confraţilor moldoveni pentru salvarea jurnalistului Ernest Vardanean şi cere Comisiei Europene să întreprindă toate demersurile necesare pentru soluţionarea acestui caz grav încălcare a drepturilor omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.