luni, 25 ianuarie 2010

Cin'zeci de mii de coco pentru Haiti...

REVENIRE. Când maimuţele credeau că mânuţele astea două s-au plictisit a mai fasoli pe blog, au încremenit! M-am întors cu... un comunicat al Guvernului României. Vechiuţ dar simpatic.

România va acorda asistenţă umanitară pentru Republica Haiti, în valoare de 50.000 de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean, la finalul reuniunii Executivului de astăzi. Suma va fi acordată din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2010, prin intermediul Programului Alimentar Mondial.
Ioana Muntean a declarat că „România se alătură astfel efortului comunităţii internaţionale de a sprijini Republica Haiti, stat grav afectat de cutremurul din 12 ianuarie a.c., răspunzând apelului pentru asistenţă imediată făcut de Organizaţia Naţiunilor Unite la 15 ianuarie a.c.”.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai precizat că în calitate de stat membru UE, România participă, de asemenea, la eforturile întreprinse la nivel comunitar pentru a răspunde crizei umanitare din Haiti. In acest sens, Comisia Europeană a anunţat, la 18 ianuarie a.c., alocarea, din bugetul comunitar, a unui ajutor umanitar de urgenţă de 30 de milioane de euro pentru Haiti, la care se vor adăuga contribuţii de 100 de milioane de euro pentru acţiuni imediate destinate refacerii infrastructurilor guvernamentale şi de 200 milioane euro pentru reconstrucţia şi dezvoltarea ţării.
România participă cu un contingent de 21 de poliţişti la Misiunea ONU din Haiti (MINUSTAH) şi va contribui şi pe această cale la eforturile de normalizare a situaţiei din ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.