marți, 6 octombrie 2009

Comunicat MediaSind

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind se solidarizează cu acţiunile de protest declanşate de către Alianţa Bugetarilor şi de către principalele confederaţii sindicale CNSLR Frăţia, Blocul Naţional Sindical, CSDR şi Cartelul Alfa. FRJ MediaSind va participa, împreună cu membrii săi, la mitingul de protest ce va avea loc în data de 7 octombrie a.c. ora 11:00, în Piaţa Victoriei, acţiune sindicală ce se desfăşoară simultan în toate capitalele ţărilor membre ale Uniunii Europene sub deviza „Ziua Muncii Decente”.
FRJ MediaSind protestează astfel faţă de refuzul Guvernului României de a discuta cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale, patronale şi profesionale din mass-media în vederea aplicării măsurilor ce trebuie luate în industria de media, în această perioadă de criză.

Încă de la începutul acestui an, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, Patronatul Presei din România ROMEDIA, Asociaţia Patronală a Editorilor Locali – APEL, Asociaţia Jurnaliştilor din România, cotidianele Bursa şi Ziua, Federaţia Sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune, Federaţia Sindicatelor Jurnaliştilor şi Tipografilor din România, Sindicatul Lucrătorilor din Edituri şi Tipografii, Societatea Ziariştilor din România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti din Agenţia Naţională de Presă Agerpres şi Asociaţia Profesională Mass-Media, Edituri şi Tipografii au solicitat aplicarea mai multor măsuri vitale pentru industria de media, deoarece:
criza economică a obturat accesul publicului la informaţie;
vânzările în presa scrisă s-au redus cu 30% faţă de media anului trecut;
peste 1000 de angajaţi şi-ai pierdut locurile de muncă ;
disponibilul pentru bugetele de reclamă s-a înjumătăţit;
discuţiile dintre Comitetul Anticriză pentru Mass-Media şi Ministerul Finanţelor Publice, iniţiate în primăvara acestui an, nu au avut nici un rezultat.

Având în vedere acest refuz de dialog din partea Guvernului României, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind împreună cu organizaţiile mai sus menţionate vor organiza şi măsuri proprii de protest, deoarece accesul public la informaţie obiectivă este în pericol să dispară, iar democraţia este pusă în pericol.

Preşedinte FRJ MediaSind, Cristi Godinac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.