duminică, 22 noiembrie 2009

Geoană, Antonescu, Băsescu, mogulii răi şi CNA

LA ZI. Mogulii răi şi-au luat-o din nou. LABEUNU are doar somaţie pu(b)lică. Vinovatul principal CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, în şedinţa publică din data de
22 noiembrie 2009, rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate cu privire la respectarea Deciziei privind campania electorală pentru alegerea Preşedintelui, în zilele de 20, 21 şi 22 noiembrie 2009. Constatând încălcări ale prevederilor Deciziei CNA nr. 853 din 29 septembrie 2009 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a acestei campanii electorale, în special ale art. 8 “Cu 24 de ore înainte de începerea votării şi până la închiderea urnelor sunt interzise difuzarea oricăror mesaje şi comentarii cu conţinut electoral, a emisiunilor şi spoturilor electorale, precum şi invitarea sau prezentarea în programe a candidaţilor şi a reprezentanţilor acestora şi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care susţin candidaţi (...)”, Consiliul a hotărât următoarele sancţiuni:
amendă în cuantum de 7.500 de lei, postului de televiziune Antena 3, pentru că, în ziua votării, invitaţii emisiunii au făcut comentarii despre modul în care Referendumul ar avantaja un candidat. Consiliul a constatat totodată prezenţa în studio a unui susţinător al unui candidat la dezbaterile ce au avut loc până la ora 14.00;
amendă în cuantum de 5.000 de lei, postului de televiziune Realitatea TV, care a difuzat imagini de la conferinţele de presă susţinute astăzi, 22.11.2009, de oameni politici, pe tema posibilelor fraude electorale.
somaţie publică, postului B1 TV, pentru difuzarea unui televoting, în cadrul emisiunii “Naşul”, difuzată vineri, 20.11.2009. CNA a avut în vedere respectarea dispoziţiilor Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Deciziei CNA nr. 853/2009 potrivit cărora „cu 48 de ore înainte de ziua votării (vineri şi sâmbătă) este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă”.


De asemenea, pe baza raportului Serviciului de Inspecţie pentru posturile de televiziune din teritoriu, Consiliul a sancţionat, pentru încălcarea prevederilor Deciziei CNA nr. 853 din 29.09.2009, următoarele posturi:
- TV Târgovişte, amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru redifuzarea, în zilele de 21 şi 22.11.2009, a unui fragment dintr-un interviu luat unuia dintre candidaţi;
- Gorj Tv Târgu-Jiu, somaţie publică, pentru dezechilibrele constatate în modul de reflectare a campaniei electorale.

Consiliul Naţional al Audiovizualului va continua monitorizarea reflectării campaniei electorale pe posturile de radio şi televiziune şi a programelor difuzate de acestea în ziua votării şi va analiza şi va sancţiona, dacă va fi cazul, orice abatere de la respectarea prevederilor legale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.