sâmbătă, 30 mai 2009

Un nou caz de dispariție


NICOLAE ROGER GABRIEL, în vârsta de 12 ani, a dispărut de la domiciliu în data de 26 mai a.c., în jurul orei 16:30.
Semnalmente: - înălțime: 1,50 m; - greutate: aproximativ 45 kg; - constitutie: slabă; - fața: ovală; - ochi: căprui; - păr: şaten deschis, tuns scurt cu creastă;
- semne particulare: cicatrice de mici dimensiuni pe buza superioară, o aluniţă în palma mâinii drepte, un incisiv spart. La data disparitiei era îmbracat cu tricou de culoare verde cu plasă pe spate, pantaoni trei sferturi verzi şi papuci de plastic verzi.
Cei care l-au văzut sau pot oferi detalii cu privire la minorul în cauză sunt rugați să anunțe Serviciul Dispecerat din cadrul Poliției Capitalei, apâland numarul de urgență 112, sau să sune la numerele de telefon: 021.332.44.24 sau 021.311.20.21 int. 22434.

Pitici în Plumbuita, de 1 iunie

Albă ca Zăpada, Cenuşăreasa, piraţi la braţ cu zâne bune, alături de alte personaje celebre din basme vor oferi dulciuri şi baloane copiilor - luni, 1 iunie, începând cu ora 10.00, pe aleile Parcului Plumbuita din sectorul 2 pentru a sărbători alături de mici şi mari Ziua Internaţională a Copiilor.
Edilul sect. 2 a invitat copii de la centrele de Plasament şi din unităţile şcolare să se bucure de numeroasele surprize pregătite pentru ei: o multitudine de jocuri şi concursuri, recitaluri de cântece şi poezii sau dansuri diverse (de la căluşari şi tango până la latino şi orientale), multe premii pentru toţi copii prezenţi în parc.
Printre concursurile la care sunt aşteptaţi micii sărbătoriţi se numără cele de: badminton, parada costumelor din poveşti, dansul baloanelor, întrebări fulger, limbo, desene pe asfalt şi multe altele.
Vizitatorii vor avea ocazia să descopere, în corturile special amenajate, expoziţii cu vânzare a celor mai reuşite lucrări realizate de copii din sistemul de protecţie al sectorului 2 - desene, jucării, felicitări.
Toate aceste surprize sunt pregătite într-o atmosferă de poveste, găzduită de Parcul Plumbuita ce va îmbrăca straie de sărbătoare cu ajutorul miilor de baloane colorate, a două maşini pentru vată de zahăr ce va fi oferită gratis celor mici, şi, bineînţeles, artişti pregătiţi în face painting, gata să transforme chipurile copiilor în animăluţele sau personajele preferate.

vineri, 29 mai 2009

Gâze mici, pentru pitici, la Henri Coandă, de 1 iunie


C.N. Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti S.A. are plăcerea de a vă invita luni, 1 Iunie 2009, ora 10:00, la acţiunile organizate la aeroport cu ocazia Zilei Copilului, desfăşurate sub genericul “Gâze mici pentru pitici”. Evenimentul va cuprinde ceremonialul de primire a copiilor de către zâne prin “Poarta Împărăţiei Gărgăriţelor”, vizitarea Terminalului Plecari Internaţionale, a saloanelor de protocol şi a Salonului Prezidenţial, îmbarcarea la bordul unei aeronave, acordarea de diplome şi cadouri participanţilor. În cazul în care doriţi să participaţi la acest eveniment, vă rugăm să ne transmiteţi, până la data de 29.05.2009, ora 12:00, o scrisoare de confirmare conţinând numele şi prenumele participanţilor, numărul şi seria actelor de identitate ale acestora, precum şi copii ale respectivelor acte de identitate, la numărul de fax 021/201.49.90.

miercuri, 27 mai 2009


http://www.cdc.gov/washington/testimony/2009/t20090507.htm

Atenție sporită la copii!!!


Potrivit H1N1 News, virusul gripei porcine are o rată de răspândire foarte mare printre copii, adolescenți și tinerii adulți. Afirmația provine de la expertul virusolog Anne Schuchat, contraamiral, unul dintre liderii CDC din SUA, care descrie fenomenul ca fiind o posibilă „pandemie a copiilor“.

Măsuri de protecție imediată împotriva H1N1



Singurele măsuri de protecție pe care le putem aplica, sunt: - achiziționarea de măști chirurgicale sau măști folosite în domeniul construcțiilor care acoperă atât gura, cât și nasul; - evitarea deplasărilor în zone aglomerate.
Atenție - nu luați antivirale fără a consulta medicul.

marți, 12 mai 2009

Prostia în imagini sau când blitz-ul omoară neuronul

STUPIZENIE. Sunt profund siderat de ceea ce am descoperit, ABSOLUT ÎNTÂMPLĂTOR, pe blogul unui pozar, pe numele său Tudor Mavrodin /

Îl informez pe aparținătorul wannabe, în timpul său liber și reporter-filosof, că artiști precum Aurel Mihailopol, Edmund Hoffer sau Armand Rosenthal au transformat fotografia în perfecțiune prin muncă asiduă și nu prin scrisul de opinii despre alții. Totodată, sfatul meu către T.M. este următorul: stimabile, rămâi la meseria de bază – apăsatul pe buton. Instantaneul prin (de)clic este o minune. Cuvântul este greu digerabil, mai ales atunci când nu știi să-l așezi în pagină. De asemenea, citește Noica și încearcă și psihanaliza aplicată.

Ionel Văduva

Personal, nu-l văd pe pozarul T.M. în bătaia puștii, prin focul războaielor, ci chinuindu-se să așeze un reflector, ore întregi, pentru a prinde un unghi cât mai bun pentru o fotografie care face istorie... pe blog. Până la a preda lecții de jurnalism și a opina cu privire la munca altuia, mai bine T.M. ar verifica dacă are drepturi de autor pe cele scrise și fotografiate. Din cauză că T.M. nu este vreun Radu Sigheti, așa cum nici eu nu sunt vreun Cristoiu, îl îndemn pe T.M. la o mai amplă documentare. Eu unul, am făcut-o.
Dar... de ce?
Într-o încercare nereușită de radiografiere a unui articol scris de mine - „Unul a zburat, altul a clacat“, despre doi oameni aflați în competiție pentru a zbura în spațiul cosmic, T.M. se transformă în partizanul unuia dintre personaje, pe care domnia sa nu spune dacă îl cunoaște personal sau nu. Deontologic ar fi fost dacă T.M. ar fi precizat acest aspect. Numai că jurnalismul ăsta este dificil de înțeles pentru cei care, în loc să păstreze limita meseriei pe care o practică, se dau lebede în lighean și încearcă o analiză sălbatică, pe text.
Grand finale
Cu riscul redundanței, îmi permit să enumăr, din nou, o serie de fotografi care au făcut istorie: Aurel Mihailopol, Edmund Hoffer, Armand Rosenthal. Îl îndemn pe T.M. să le studieze munca și să se perfecționeze în domeniul pe care îl iubește mult - fotografia. Cu jurnalismul însă... este de preferat să rămână la scris cărți de călătorie.