marți, 1 septembrie 2009

Când banii locatarilor devin îngrăşământ pentru lănţoacele de la mâini...




MINUNE. Trecerea de la împrumutatul banilor de ţigări de pe la vecini la maşină personală nu este decât un pas - administrarea şi/sau prezidarea unui bloc de locatari, totul pe timp de criză

Ionel Văduva
pana.gazetarului@gmail.com


Când ai pe mâini frâiele unui bloc, mai exact când dispui de banii locatarilor, bineînţeles cei de pe urma colectării întreţinerii şi fondurilor de reparaţii, există şi tentaţia de a te înfrupta din fructul oprit. De-a lungul anilor, au existat diferite metode de a rula banii altora şi de a câştiga frumuşel. Amintim aici binecunoscuta metodă a deschiderii unor depozite la termen, bineînţeles cu debituri de zeci de mii de lei noi, după care se colectau dobânzi frumuşele. Asta, fără putinţă de tăgadă, fără a deschide cont în numele administraţiei de locatari, aşa cum cere legea.

Fond de reparaţii... personale
Legea spune că banii încasaţi în „contul“ fondului de reparaţii prevede existenţa obligatorie... a unui cont bancar, instrument înfiinţat doar în numele asociaţiei respective de proprietari la o bancă comercială sau la trezorerie. Însă, de criză, românul se reinventează. Merge în vacanţă... pe creditul locatarilor. Fără a-i informa pe proprietari de obligativitatea unui cont, şmecherii ţin banii la saltea şi se folosesc de ei „pe datorie“, până „la salariu“.

Lucru sub acoperire!
Ce nu ştiu persoanele în cauză este faptul că nu toţi locatarii sunt gâşte, aşa cum se credea. Paradoxal, scenariul aduce izbitor cu cel al minunatului film „Ferma Animalelor“, în care cei răzvrătiţi devin înşişi călăi. Însă, poate au uitat cei care se ling pe mâini de mierea ce o au până la cot, de deznodământul acelui film. În momentul de faţă, Poliţia Economică împreună cu mai multe organe de specialitate din Primăriile de sector au demarat ample acţiuni de control şi informare cu privire la situaţiile financiare ale blocurilor de locatari. Nu mică le va fi surpriza unora când, după o vară fierbinte la mare, bronzul li se va duce... după gratii. Şi acolo nu ai lănţoace din aur, ci din fier.

Amatorilor le recomand un articol interesant pe această temă:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/851232/Puscariasii---intre-gherghef-si-suriu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.