vineri, 21 septembrie 2007

Siguranţa



Când am decis să creez acest blog, adică fiţuică cu miros de blog, am făcut-o având o cu totul altă motivaţie. Am înţeles însă faptul că acest fenomen te acaparează pe zi ce trece. Şi mă simt victorios. Mă simt victorios pentru că cel puţin o vietate de pe acest pământ mi-a acordat câteva minute din timpul său preţios. Să trecem la ale noastre acum. Am decis să abordez azi siguranţa ca subiect central. Siguranţa zilei de mâine, siguranţa traficului, siguranţa că partenerul (partenera) va fi lângă tine la bine şi la greu ş.a.m.d. Vă pot vorbi din cele pe care le-am auzit că acest concept de siguranţă NU EGZISTĂ (egzistă=există pentru obsedaţii de corectitudine). Ca să nu fiu catalogat drept extremist - aproape că nu egzistă. Acest articol se doreşte un comentariu adus Ciprianei, care, după ce a investit încredere în partenerul ei, acesta a plecat în Italia să muncească şi nu s-a mai întors la ea. Încredere+Siguranţă. Două concepte aproape nedespărţite (şi acum îmi vine în minte sloganul neinspirat de pe maşinile Poliţiei - Siguranţă şi Încredere). Cipriana a avut încredere să-şi lase partenerul să plece şi siguranţa că acesta se va întoarce. Şi-a dorit siguranţa zilei de mâine. Cu ce s-a ales? Cu nesiguranţa zilei de mâine şi cu o neîncredere care, poate, nu va dispărea niciodata. De ce spun aceste lucruri? Poate ar fi mai bine să echilimbrăm balanţa în viaţă, balanţa dintre siguranţă şi nesiguranţă, dintre încredere şi neîncredere. Şi ca să-i răspund şi Ioanei Dobrinescu, umbra de inteligenţă este mai mult decât orice laudă putea fi adusă acestui miros de blog. Sfatul meu - aţi ales ceva în viaţă, fiţi echilibraţi. Nu este nimic sigur, însă asta nu trebuie să vă împiedice să fiţi siguri de ceva (măcar de iubire), să fiţi neîncrezători în tot ceea ce trece pe lângă pavilioanele dvs. auditive dar să aveţi totuşi încredere că cineva, acolo, vă susţine, CHIAR DACĂ NU O ARATĂ (persoana căreia mă adresez ştie bine la ce mă refer). De multe ori se întâmplă să fiţi atât de siguri de ceva încât chiar dacă acel cineva vă roagă să aveţi încredere în ceea ce spune nu mai sunteţi siguri dacă să aveţi încredere sau nu. Aveţi ceva de comentat? Aştept...

Un comentariu:

  1. O intrebare pe care as vrea sa o ridic ar fi: "De ce avem nevoie de siguranta?". Inteleg, singurul raspuns ar fi unul filozofic. Totusi comentarea acestui articol poate incepe de la esenta, de la elementul primordial. De ce? Daca tu nu aveai nevoie de siguranta, nici macar nu te-ai fi gandit ca ar putea exista.
    In opinia mea siguranta este o limita intangibila, matematic vorbind, la care noi putem fi cel mult tangenti. Astfel dobandirea sigurantei este un scop. Un scop sisific.
    Oamenii incearca din rasputeri sa-si "asigure siguranta". Tot ce faci este pentru a creea ziua de maine. Tu stii de azi cum va fi maine. Tu muncesti pentru a castiga puterea de a determina cum vor arata urmatoarele momente din viata ta.
    Insa ca in cazul oricarei munci, e bine sa stii cand sa o iei mai usor si cand sa te opresti.
    In acest spirit, iti recomand cu caldura filmul PI: http://www.youtube.com/watch?v=oQ1sZSCz47w
    "1. Mathematics is the language of nature. 2. Everything around us can be represented and understood through numbers. 3. If you graph these numbers, patterns emerge. Therefore: There are patterns everywhere in nature."

    RăspundețiȘtergere

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.