miercuri, 19 septembrie 2007

Increderea


Am tot spus celor pe care ii cunosc faptul ca increderea este, de fapt, un obiect de schimb. Unii au acceptat, altii nu. Parerea mea este ca, in zilele noastre, schimbi incredere cu partenerul, schimbi incredere cu seful sau sefa (atentie la sens!), schimbi incredere cu colegii (colegele - iar atentie la sens!), schimbi incredere cu vecinii, cu familia, cu dusmanii, cu toata lumea. Iata un exemplu elocvent - un fel de incredere este si atunci cand la coada la shaorma il vezi pe Gigi Necuratu' ca se sterge de muci si, tacticos, cu aceleasi manutze, iti indeasa carnea in lipia veche de-o saptamana. Ai incredere ca n-ai vazut bine sau, daca ai vazut bine, ai incredere ca: 1. n-ai ce face, 2. omul pare sanatos, 3. este cat un munte (daca-i spui de ce face asa, eventual iti iei si o flegma puturoasa intre ochi ca deh... ). Daca vei avea sansa, ii acorzi si tu o incredere deosebita, turnandu-l autoritatilor competente. Mai vorbim apoi de increderea in partener. Am mers intotdeauna pe principiul "da si ti se va da". Asa fac si eu. Incerc sa nu fac nimic din ceea ce, potrivit teoriilor si practicii, ar putea deranja in vreun fel partenera. Astept insa aceeasi incredere, mizand pe faptul ca daca fac ceva in acest sens, moneda sa cada pe aceeasi parte. Depinde de om. Nu comentez in cazul meu. Merg pe incredere oarba si profund sufleteasca. Mai este increderea ca vei recupera niste datorii de la vechi prieteni, increderea ca vei pastra un job atata timp cat sa-ti achiti tu datoriile inainte sa dormi sub poduri, etc. Sunt nenumarate modalitatile de exprimare a increderii. Cert este ca oricat ai fi de increzator, cineva, undeva, candva, este gata sa-ti zdruncine increderea din temelii. Dragi prieteni fiti atenti. Pregatiti moneda de schimb si fiti increzatori, daca are aceeasi fata care va convine dvs., increderea va fi cu voi incontinuu. Increderea sa va calauzeasca oameni buni. Increderea sa fie cu voi.

9 comentarii:

  1. Salut. Parerea mea este ca ai dreptate. Increderea a fost, este si va fi intotdeauna moneda de schimb. Uite, eu am avut incredere in partenerul meu, l-am lasat sa plece cu munca in Italia, pentru ca, in numai doua luni, sa ma trezesc ca se casatoreste acolo (aici totul mergea perfect, urma sa ne casatorim in 2008). Parea de incredere, ne-am cunoscut parintii reciproc, ne-am inteles, ne-am iubit. I-am acordat incredere si uie... dar nu ma dau batuta. Am incredere in viitor si Iisus Hrisots. Sa ai noroc. Cipriana Damian

    RăspundețiȘtergere
  2. pey...despre incredere...ce pot sa zic: sa nu ai incredere in lucrurile evidente. Intotdeauna trebuie sa se intample ceva. Dar lasa, asa macar devin lucrurile mai interesante. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred, daca nu in penelul tau, macar in degetele cu care tastezi. Se simte un fior de inteligenta acolo. Increderea mea in tine nu e moneda de schimb ci pur si simplu ti-o daruiesc. Nici macar nu o poti refuza. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa discutam despre incredere...Un subiect foarte delicat mai ales pentru cei "cu o mie de fete:...

    RăspundețiȘtergere
  5. Să discutăm despre încredere...Un subiect foarte delicat mai ales pentru cei "cu o mie de feţe"...

    RăspundețiȘtergere
  6. astept, din nou, comentariile voastre...

    RăspundețiȘtergere
  7. ... inca astept comentariile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mon Cher,Increderea este una din atributele umane care se pierde cat ai clipi si care are implicate intodeauna doua parti sau cel putin asa ar trebuii.Oricum e un risc pe care ni-l asumam la fiecare interactiune cu semenii nostrii cunoscuti sau mai putin cunoscuti.Si recunosc ca e dificil sa "cantaresc"cu cata incredere sa-l investesc pe vanzatorul de la aprozar dar stiu ca pentru prieteni sau apropiati increderea e necesara daca nu obligatorie.Increderea uneori in afaceri capata un partener numit Reciprocitate.Cu respect Pretorian

    RăspundețiȘtergere

Aveți ceva de comentat? Foarte bine, scrieți, că d-aia sunt tastaturile la prețuri bune pe piață.