joi, 28 octombrie 2010

CNA amendează iar UE penalizează

Pe de-o parte, Maşina Cenzurii dă amenzi cu nemiluita, pe de altă parte europenii cu papion spun că este inadmisibil să fie încălcate drepturile presei. Şi totuşi se întâmplă. Avem cel puţin câteva zeci de gazetari cu „coadă“. De unde atâtea resurse? Necunoscut.


Comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding: "Sunt alarmată şi îngrijorată de ceea ce se întâmplă în statele membre".

Comisia de Petiţii a Parlamentului European a declarat admisibile petiţiile împotriva introducerii în Strategia Naţională de Apărare (SNAp) a presei ca vulnerabilitate a statului român. Petiţiile semnate de un grup important de jurnalişti români şi de Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR), împreună cu membrul său afiliat Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, vor fi astfel aduse în dezbaterea Parlamentului European.
„Faptul că cele două petiţii au fost declarate admisibile nu reprezintă decât o formalitate. Acest lucru însă, nu minimizează importanţa unei asemenea decizii. Aşa cum liderii a trei din cele mai importante Grupuri politice din Parlamentul European au atras atenţia asupra încălcărilor grave ale drepturilor presei în urmă cu două săptămâni, Comisia de Petiţii nu va putea ajunge la o altă decizie” a declarat eurodeputatul Victor Boştinaru, membru al Comisiei de Petiţii a Parlamentului European.
Astfel, odată cu declararea admisibilităţii, Comisia de Petiţii va solicita Comisiei Europene şi Guvernului României elaborarea unui punct de vedere oficial în legătură cu subiectul petiţiei, care va fi apoi prezentat la momentul dezbaterii în plen a petiţiilor.
De asemenea, eurodeputatul Victor Boştinaru a adresat luni seara, în cadrul dezbaterii din Comisia de Petiţii a Parlamentului European, o întrebare Comisarului pentru Justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, Viviane Reding, privind tentativa fie de a limita fie de a controla politic libertatea presei în unele ţări membre ale Uniunii în general şi România în particular. Victor Boştinaru a reamintit Comisarului faptul că în SNAp a României, presa este catalogată ca o vulnerabilitate a statului român.
În răspunsul său, Comisarul Viviane Reding s-a arătat alarmată („nervous”) şi îngrijorată de o astfel de catalogare, emisă de Guvernul unui stat membru al Uniunii: „Nu voi putea niciodată să enunţ o frază ca aceea pe care aţi citat-o. Presa este liberă într-o democraţie liberă… Atunci când exagerează şi se întâmplă acest lucru câteodată, avem în toate statele membre o lege a presei, care protejează individul, pentru că în mod normal este o chestiune ce ţine de drepturile individului împotriva puterii presei. Dar a spune că presa este o ameninţare la siguranţa naţională, atunci această afirmaţie trebuie probată şi cred că aceste dovezi vor fi foarte dificil de obţinut. Pentru mine, ca un Comisar pe media de zece ani, cred că presa liberă reprezintă şansa pentru Europa noastră. Sunt mulţi jurnalişti care se află în dificultate, pentru că situaţia economică a presei scrise este foarte dificilă în acest moment şi împing jurnaliştii spre situaţia în care nu mai sunt atât de liberi precum ar putea fi. Această întrebare mă îngrijorează şi sunt în contact permanent cu editorii care au rol important în această chestiune precum şi cu organizaţiile de presă.”
„Cursul pe care îl vor avea aceste petiţii, precum şi atitudinea Parlamentul European, vor depinde exclusiv de decizia Parlamentului României, parlament al unui stat membru al Uniunii Europene, cu drepturi dar şi obligaţii” a conchis eurodeputatul Victor Boştinaru.
Petiţiile împotriva introducerii în SNAp a presei ca vulnerabilitate a statului român au fost depuse la Comisia de Petiţii a Parlamentului European la sfârşitul lunii septembrie. Ca un prim răspuns la aceste petiţii, liderii a trei din cele mai importante Grupuri politice din Parlamentul European, Martin Schulz – S&D, Guy Verhofstadt – ALDE şi Daniel Cohn-Bendit – Greens/EFA, au adresat o scrisoare Parlamentului României, prin care solicitau respingerea paragrafului care se referă la presă. Eurodeputaţii reaminteau obligaţia statelor membre de a adopta legi care să nu vină în conflict cu valorile şi normele juridice ale Uniunii Europene. Deşi în data de 18 octombrie, Comisia de Apărare a Parlamentului României a votat cu 16 voturi pentru, 15 împotrivă şi o abţinere, o recomandare de eliminare din SNAp a catalogării presei ca vulnerabilitate a statului român, membrii PDL au afirmat la acea dată că erau necesare 17 voturi pentru retrimiterea Strategiei Naţionale la Cotroceni, cifră care, conform regulamentului Comisiei este necesară doar în cazul amendamentelor şi nu în cazul unei recomandări.


Comunicat 28 oct -

miercuri, 27 octombrie 2010

Sindicatele afirmă: „Actuala putere utilizează aceleaşi metode de discreditare ca vechii activişti comunişti“

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – „Frăţia”, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian” constată că puterea actuală încearcă să discrediteze acţiunile sindicale îndreptate împotriva sărăciei şi a dispreţului faţă de lucrători, pensionari şi şomeri, programate a se desfăşura pe data de 27 octombrie, utilizând acelaşi metode pe care le-au folosit şi vechii activişti comunişti atunci când s-au impus prin forţa pumnului şi aruncarea în puşcării a elitei sociale, economice şi politice.
Altfel nu se explică de ce se încearcă deturnarea realităţii – sindicatele organizează o manifestare sindicală complet depolitizată, îndreptaţită de situaţia generală gravă a cetăţenilor ţării trataţi ca nişte sclavi moderni ale căror revendicări sunt complet ignorate – prin insinuarea ideii că aceasta ar fi o mişcare a unuia sau a altui partid politic din opoziţie îndreptată împotriva puterii actuale.
Sindicatele sunt organisme independente, neafiliate politic, independenţă care le permite să acţioneze energic atunci când observă că drepturile membrilor sunt călcate în picioare. O ţară nu se poate guverna cu minciună, cetăţenii au nevoie de măsuri oneste, concrete, mai ales în această perioadă de criză economică şi financiară.

Reamintim că CNS „Cartel ALFA”, BNS, CNSLR – „Frăţia”, CSDR, CSN „Meridian” au fost obligate să-şi continue desfăşurarea acţiunilor sindicale anunţate cu o bună bucată de vreme înainte, serie de manifestări ce se încheie prin organizarea unui miting şi un marş în Capitală în ziua dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură, cele cinci confederaţii sindicale susţinând împreună o schimbare a actualului Executiv care refuză cu obstinaţie să privească la soluţiile propuse şi la revendicările părţii sindicale.

Puterea actuală merge pe discreditarea acţiunii sindicale şi a obiectivelor sale pe două fronturi. Pe de o parte, încălcându-le propriilor parlamentari dreptul la vot, prin decizia de a asigura cvorumul de lucru la dezbaterea moţiunii de cenzură însă de a nu le permite să voteze potrivit propriilor convingeri şi informaţii primite inclusiv de la membrii de sindicat cu care au avut întâlniri în circumscripţiile uninominale, membri care le-au prezentat aleşilor revendicările şi soluţiile altfel ignorate de Executiv. Pe de altă parte, puterea încearcă să amestece sindicatele în răfuiala sa politică cu opoziţia, şi insinuează că marşul şi mitingul de pe data de 27 octombrie ar fi nu al cetăţenilor cu supărările lor reale, ci al unui sau a altui partid politic despre care, culmea, insinuează cu impertinenţă că ar mai şi cumpăra prezenţa oamenilor în faţa Parlamentului.

Nimic mai fals!  Interesul” oamenilor faţă de politic s-a dovedit extrem de scăzut mai ales la ultimele alegeri la care s-a înregistrat o absenţa masivă de la urne. Ceea ce s-a văzut în schimb cu prilejul manifestărilor sindicale anterioare a fost unitatea salariaţilor, a pensionarilor şi şomerilor în faţa abuzurilor Guvernului şi tocmai aceasta îi sperie pe reprezentanţii puterii care dovedesc încă o dată că sunt mai degrabă decişi să se agaţe de fotolii decât să se aşeze la masa tratativelor cu reprezentanţii sindicatelor pentru ca împreună să vadă ce anume este de făcut pentru a scoate ţara din criză. Mai mult, prin orice mijloace: convocari formale, alarme, verificări ad-hoc şi altele asemenea, guvernanţii încearcă să blocheze participarea cetăţenilor nemultumiţi.

România poate fi scoasă din criza profundă în care se află nu prin împovărarea oamenilor simpli, ci prin măsuri concrete de reducere a evaziunii fiscale, a corupţiei, de aplicare a unor măsuri economice competente prin protecţie aplicată angajaţilor şi pensionarilor, prin găsirea de locuri de muncă pentru milioanele de şomeri. Această însăilare de falsă argumentaţie a guvernaţilor are doar un singur scop: să-i oprească, prin discreditatea mişcării sindicale, pe simplii cetăţeni de la a-şi cere respectarea drepturilor. Şi dacă nici prin discreditare nu vor reuşi, prin interzicerea pur şi simplu a manifestaţiei şi prin pumnul în gură aplicat deputaţilor şi senatorilor puterii aleşi uninominal care înţeleg să asculte vocea oamenilor şi nu ordine politice trasate de sus îndreptate împotriva oamenilor!

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Natională a Sindicatelor Libere din România – „Frăţia”, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian” sunt decise să continue acţiunile de protest şi reiau apelul adresat tuturor cetăţenilor nemulţumiţi de măsurile absurde ale Guvernului să vină în stradă şi să participe alături de noi la MARŞUL şi MITINGUL ce vor avea loc pe data de 27 octombrie.

vineri, 22 octombrie 2010

Scrisoarea lui Roşca. SRS.

Cică 27 de gazetari sunt urmăriţi non-stop. Oare au microfoane şi la veceu?
Chiar nu este de glumă...


Scrisoare Sorin Rosca Stanescu -

Şi şaişpe ' eram cu toţii

Luni, 18 octombrie, Comisia de Apărare a Parlamentului României a votat cu 16 voturi pentru, 15 împotrivă şi o abţinere, o recomandare de eliminare din Strategia Naţională de Apărare a catalogării presei ca vulnerabilitate a statului român. Cu toate acestea, membrii PDL au afirmat ca erau necesare 17 voturi pentru retrimiterea Strategiei Naţionale la Cotroceni, cifra care, conform regulamentului Comisiei este necesară doar în cazul amendamentelor şi nu în cazul unei recomandări.

marți, 19 octombrie 2010

CRIMINALUL ALESSIO BURTONE APLAUDAT „LA SCENĂ DESCHISĂ“


ÎNTREBARE fără răspuns este oare ce-o fi în sufletul părinţilor Maricicăi Hăhăianu, asistenta medicală bătută, pe 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma) de italianul Alessio Burtone, în vârstă de 20 de ani? Îmi cam joacă lacrimile în ochi, strângându-mi fetiţa în braţe. Mă gândesc cu oroare la faptul că, peste vreo douăzeci de ani, din cauza politicii de partid şi de stat portocalii, fetiţa mea ar putea emigra în Italia şi, un CRIMINAL NENOROCIT precum Alessio Burtone ar putea să-i aplice lovitura fatală.






ISTORIA UNEI TRAGEDII. Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma) de italianul Alessio Burtone, în vârstă de 20 de ani. O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. La un moment dat, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă. Vineri dimineaţă, medicii italieni anunţaseră că românca în vârstă de 32 de ani intrase în comă ireversibilă, având „edem cerebral grav“. Pe 15 octombrie, Maricica a murit.
Alessio Burtone riscă până la 18 ani de puşcărie pentru omor prin imprudenţă. Primarul Romei, Gianni Alemanno, a efectuat vineri o vizită la spitalul unde se afla în comă românca agresată, cerând transferul suspectului la închisoare, dat fiind că era în arest la domiciliu. „Nu pot să nu le cer procurorilor ca acest asasin să nu fie transferat la închisoare", dat fiind că acum se află în arest la domiciliu, declarase Gianni Alemanno în cursul vizitei.
Judecătorul Sandro Di Lorenzo a semnat luni seară ordinul de transferare la închisoare a tânărului în vârstă de 20 de ani, care până acum era în arest la domiciliu. Acuzat iniţial de vătămare corporală gravă, Burtone va fi inculpat pentru omor prin imprudenţă, dat fiind că românca în vârstă de 32 de ani a murit din cauza rănilor suferite.
Agenţii carabinierilor care s-au deplasat la locuinţa tânărului pentru a-l duce la închisoare au fost întâmpinaţi de aproximativ 200 de tineri care îl cunosc pe Alessio Burtone. Aceştia l-au aplaudat pe suspect şi au cerut eliberarea acestuia. Tânărul a fost scos din casă având capul acoperit cu o glugă, moment în care sora lui a început să plângă. (MEDIAFAX)

INCREDIBILE sunt şi reacţiile unuia dintre „fraţii“ noştri romani (să ne aducem aminte de cuvintele Elenei Udrea „Noi ne tragem din Traian... Băsescu“) care au declarat: "Roma nu mai are primar, de astăzi Alemanno este primarul Bucureştiului. Îi apără pe români cu fiecare ocazie. Nu vorbeşte de episoade precum agresarea unui adolescent de către doi români"
Este clar ca lumina zilei. Feriţi-vă de cizmă dragi români. „Fraţii“ noştri romani sunt din ce în ce mai puţini. Cu ceva timp în urmă am condamnat cu tărie acţiunile lui Mailat şi ale altor concetăţeni. Şi acum condamn cu aceeaşi tărie acţiunile acestui asasin fără milă. Criminalule, ai îndoliat mai mult decât o familie. Ai îndoliat o ţară. Maricica, fie-ţi ţărâna uşoară!


Textul moţiunii de cenzură „Moţiunea României Majoritare. Moţiunea Populară“


PSD - Motiune de cenzura - 18.10.2010 -

joi, 14 octombrie 2010

Mă voi da în judecată precum Ialomiţianu

Asemenea precum ministrul Ialomiţianu, mă voi da în judecată. De ce? Cred că mi-am tăiat prea multe venituri şi beneficii. Nesimţitul de mine mi-am tăiat banii de fulgi de porumb, ţigări medicinale, cotieră, remontor la ceas şi rovignietă. De asemenea, nu-mi mai acord bănuţi pentru un week-end la munte, o pereche de blugi mai de Doamne-ajută, un Shrek pentru fiică-mea şi de, scuzaţi, epilat inghinal pentru soaţă. Sunt însă sigur că voi câştiga şi, rânjind fasolea pe scările Tribunalului, îmi voi arăta semne obscene în timp de voi mânca o pungă plină cu fulgi de porumb şi îl voi îndesa în sacoşă pe Shrek.

Jesus is coming. Soon!

marți, 12 octombrie 2010

"Cum, necum, cu cine, cu necine, fă fetiţo un copil"

INCREDIBIL cât de multe lucruri poţi auzi (involuntar) prin tramvaiele bucureştene. Spre exemplu, în dimineaţa zilei de 12.10, mă aflam în drum către birou. D-na Z, cam la vreo treizeci şi ceva de ani, vorbea la telefon cu un ton destul de înalt cu D-ra X despre ce i-a spus mama sa, imediat după ce l-a cunoscut pe Dl. Y. Cum n-am rezistat, am tras cu urechea (nesimţitul de mine). Am aflat cu stupoare că fosta D-ră Z, actuală D-nă Z, s-ar fi căsătorit cu Dl. Y la îndemnul familiei, după o viaţă plină (sic!) şi că a făcut un băieţel după ce mama (soacra D-lui Y) i-ar fi spus "Cum, necum, cu cine, cu necine, fă fetiţo un copil". Durerea mare este că soacra i-ar fi mărturisit acest lucru şi cuscrei care, la auzul acestor cuvinte, s-ar fi mâniat şi i-ar fi spus acest lucru D-lui Y. Dl. Y, la auzul acestor cuvinte... mai departe nu mai ştiu pentru că am coborât la Metro.
Vă promit însă că, dacă o mai văd pe D-na Z în tramvai, mai trag cu urechea la ce va mai vorbi, dacă o va mai face, cu D-ra X despre Dl. Y, şi P şi D... probabil.

luni, 11 octombrie 2010

Un catren pe zi, de Nostradamus 2-11

The nearest son of the elder will attain,
Great heights in the realm of the privileged:
Everyone will fear his fierce glory,
But his children will be thrown out of the realm.


O traducere dură, neinterpretată, netrecută prin filtru...
Nostradamus este mai actual decât actualitatea.


Toată lumea se va teme de gloria Sa înspăimântătoare,
Însă, "copiii" să vor fi alungaţi din Rregat.


Am ajuns un fel de Nostradamus, nu-i aşa?

duminică, 10 octombrie 2010

"Asta e'. L-am omorât. Zece ani pentru un prost"

Romel Voicu. Acesta este un nume pe care trebuie să-l reţineţi. Este un ucigaş cu sânge rece care după ce l-a hăcuit pe un tânăr doljean, la auderi, după arest, a declarat nonşalant: "Asta e'. L-am omorât. Zece ani pentru un prost". Din păcate, aceasta este generaţia în care trăim. O generaţie fără căpătâi. Una a asasinatelor inutile. Inutil să mai continui. Mă rog la Dumnezeu pentru sufletul celui plecat dintre noi şi ar fi bine ca pedeapsa să fie de zece ori zece ani. Eventual la cariera de piatră.

joi, 7 octombrie 2010

Cuvântul zilei: NESIMŢIRE!

CONTINUITATE. Astăzi am fost revoltat şi scârbit de trei lucruri, în principal. Toate trei nu au, cel puţin aparent, nicio legătură. Veţi vedea însă că nu este aşa.
Controlorul RATB, tovarăş cu contravenienţii
Pe linia 16 şi 36 se perindă, mai mereu, aceeaşi echipă de controlori. Nu este nimic în neregulă cu această imagine. Cum este şi normal, pentru a utiliza serviciile de transport în comun, trebuie să plăteşti. Problema este însă alta (şi nu este un caz unic). Cei doi papiţoi îi controlează pe toţi, utilizează un ton al vocii ridicat, sunt adeseori intruzivi, însă sunt deosebit de prietenoşi cu unii călători... să le spunem de altă etnie. Am numărat astăzi, cel puţin patru-cinci de astfel de "prieteni" a întâlnit perechea de controlori buclucaşă. Au discutat cât de mult fier este într-un şantier în lucru, de alte cunoştinţe comune etc. A fost o zi când, acelaşi destoinic apărător al legii RATB a lăsat o şatră fără a o controla, iar pe o tânără îmbrăcată modest, care venea de la serviciu, pur şi simplu a agresat-o  verbal şi i-a băgat aproape forţat mâna în poşetă după acte.Cazul 1.
A-nceput de ieri să cadă câte-o ploaie la Metrou. Încă n-a stat.
Mai marii diriguitori ai Metrorex au decis, recent, să mărescă tariful pe călătoria cu Metroul, nejustificat. Pe lângă faptul că în afara garniturilor Bombardier, achiziţionate cu bani fooooarte mulţi, cu probleme de supraîncălzire la sistemele de frânare-saboţi, cu aerisire mai proastă decât vechile "trenuri galbene" şi păzite de Gigei care sunt duri în faţa mucoşilor şi căţeluşi în faţa "băeţaşilor", Domne, plouă în staţii. Pipera este un fel de Niagara dimineaţa-pe-răcoare-când-plouă-şi-nu-este-soare. Frateeee... parcă eşti în liftul Salinei din Slănic. Al doilea caz.
Fomiştii de la sectorul 1
Mai nou, pe Calea Floreasca 169, este staţionată o maşină cu însemnele Primăriei Sectorului 1, cu GIROFAR, şi nr. de înmatriculare B-22-PLL. Ce fac cei doi salariaţi ai Primăriei? Stau la japcă şi transmit "hoţilor-cu-legea-n-mână" de la firma de ridicări autovehicule ce maşini au mai parcat în disperare de cauză pe te miri pe unde. Stau, consumă carburantul plătitorilor de taxe, fotografiază şi apoi comandă ridicarea maşinilor, ca nişte veritabili spioni. Băi oameni buni, intersecţia de la Calea Floreasca 169, de când cu "minunata" lucrare din zonă, este un infern. Toţi oamenii care lucrează în cele câteva clădiri imense de birouri, unde ar trebui să parcheze maşinile? La Metrou cumva? Ar fi o idee. Ar fi spălate automat de apa provenită din infiltraţii şi şterse de călătorii care fac slalom printre băltoace şi niagare. Sau, mai bine, să le urcăm în tramvai şi să dăm o şpagă la controlor. Le-ar duce acasă, le-ar lăsa în faţa blocului şi, pentru un cocar în plus, REATEBISTUL ţi-ar aduce cheia chiar şi la birou. Ţi-ar deveni şi un bun prieten. Aţi vorbi de fier-beton, bere, neveste etc. Mamă şi ce bine este să ai un pretenar controlor la RATB...

duminică, 3 octombrie 2010

Remember negru: Trei ani de când era să văd „luminiţa“ de la capătul tunelului.

M-am gândit că după aproape trei ani de suferinţă de pe urma unui inconştient care era cât pe ce să devină şi criminal la volan (patru suflete, dintre care o fetiţă pe atunci încă nenăscută) , după zeci de milioane de lei vechi „investite“ în medicamente şi materiale sanitare pentru o recuperare nici măcar parţială, după o decizie a Parchetului Ilfov (pe atunci condus de unul care are destule „bube-n cap“ ) cel puţin îndoielnică, îmi permit să am partea mea de consolare. Public astăzi faţa unuia dintre cei care consideră că o întoarcere pe DN1, pe linia continuă, fără măcar să se asigure, fără regrete ulterioare, este o nimica toată. După trei ani de suferinţă, îmi pare rău că nu am dat frâu liber instinctului, aşa cum o fac, din păcate, abia acum.







vineri, 1 octombrie 2010

Eşti zilier şi n-ai carnet? Ai îmbulinat-o!

Nea Marin munceşte cu ziua la prăşit pentru a-şi întreţine soţia şi pe Nichipercea, micul căţel din ogradă. Vasile Ţiganu' mai pune un polistiren pe casă pentru o ţuică şi-un bănuţ în plus. Cele cinci milioane câştigate pe lună ca "badigard" nu-i ajung să pună pe masă o pâinică mai caldă pentru cea de-a patra fetiţă. Cea mică mănâncă cu poftă din jumătatea de portocală dată de angajator, ea venind cu tati la lucru pentru că ceilalţi sunt la cules de roşii împreună cu mama. Cum să-i spui tu băi Şefule de Stat şi de Guvern că-i mai trebuie şi carnet de zilier acum? Vignietă pentru fiecare muncă prestată? Păi breeeeeeee, numai hârtia din care sunt confecţionate vignieta şi carnetul costă mai mult decât o zi de muncă de-a lui Vasile Ţiganu' şi Nea Marin. Citiţi şi vă minunaţi!


29-09 Comunicat 2 din sedinta Guvernului din 29 septembrie 2010 -